Efterårsboller med æblekompot

Sund browniekage med jordbærmousse

 

 

 

12083932_10205164781826217_921627638_n

Da det jo er vores første dag som bloggere, vil vi gerne dele en ekstra opskrift i dag. Denne skønhed er lavet af en browniebund, som er både gluten- og sukkerfri (til denne har vi brugt en lækker opskrift fra Mayadroem.dk, som kan findes her) samt en jordbærmousse. Vil man være rigtig sund, kan man nøjes med at lave brownien og eventuelt spise den med skyr og frisk frugt eller bær. Men vi syntes, at en jordbærmousse var neget passende til den lidt tunge brownie.

12041877_10205164790426432_1917976382_n

 

12086734_10205164786626337_1941830126_n

Når kagen er færdig skal den køle helt af.

 

Jordbærmousse

Ingredienser

  • 400 gram frosne jordbær
  • 4 ark husblas
  • 30 gram sukker
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • Saften fra en halv citron
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 dl skyr

 

Fremgangsmåde

Udblød først husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Samtidig mixer du jordbær, vanilje, citron og sukker i en gryde og giver det et opkog. Vrid så husblassen for vand og tilsæt det til jordbærmassen.

Lad herefter jordbærmassen køle. Sæt den evt. på køl.

Pisk flødeskummen, først lidt. Tilsæt skyren, og pisk færdig, til den har den rette konsistens. Bland med den afkølede jordbærmasse og fordel til sidst på browniekagen.

Sæt den på køl 1 times tid for at jordbærmassen kan sætte sig ordentligt.

12092497_10205164781426207_304845466_n

TIP: Pynt med friske bær eller revet chokolade, så den ser ekstra lækker ud!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsboller med æblekompot