Sund browniekage med jordbærmousse
Da det jo er vores første dag som bloggere, vil vi gerne dele en ekstra opskrift i dag. Denne skønhed er lavet af en browniebund, som er både gluten- og sukkerfri (til denne har vi brugt en lækker opskrift fra Mayadroem.dk, som kan findes her) samt en jordbærmousse. Vil man være rigtig sund, kan man nøjes med at lave brownien og eventuelt spise den med skyr og frisk frugt eller bær. Men vi syntes, at en jordbærmousse var neget passende til den lidt tunge brownie.
Når kagen er færdig skal den køle helt af.
Jordbærmousse
Ingredienser
- 400 gram frosne jordbær
- 4 ark husblas
- 30 gram sukker
- 1 tsk. Vaniljepulver
- Saften fra en halv citron
- 1,5 dl piskefløde
- 1 dl skyr
Fremgangsmåde
Udblød først husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Samtidig mixer du jordbær, vanilje, citron og sukker i en gryde og giver det et opkog. Vrid så husblassen for vand og tilsæt det til jordbærmassen.
Lad herefter jordbærmassen køle. Sæt den evt. på køl.
Pisk flødeskummen, først lidt. Tilsæt skyren, og pisk færdig, til den har den rette konsistens. Bland med den afkølede jordbærmasse og fordel til sidst på browniekagen.
Sæt den på køl 1 times tid for at jordbærmassen kan sætte sig ordentligt.
TIP: Pynt med friske bær eller revet chokolade, så den ser ekstra lækker ud!
Ingen kommentarer endnu