Sund browniekage med jordbærmousse

Sunde snegle med to slags fyld

 

 

imageimage

Efter at have boet i Sverige i 3 år, må jeg indrømme, at jeg ved, at det på søndag er kanelsneglens dag. Derfor har jeg i dag eksperimenteret med kanelsnegle i køkkenet, og det resulterede i en sundere dej og to forskellige slags sundere fyldning. Og jeg kan godt love, at de blev gode! En med æble-kanelfyld (øverste billede) og en med kakao-peanutbutterfyld (nederste billede).

Dej

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl A38
  • 1 dl rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk æblemos
  • 1 æg
  • 2 dl mandelmel
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl fuldkornsspeltmel
  • hvedemel (jeg brugte ca 10 dl)

Fremgangsmåde

Start med at opløse gæren i vandet. Jeg tog 1 dl kogende vand og koldt vand for resten for at vandet skulle blive lunkent. Derefter tilsættes A38, rapsolie, salt, kanel, æblemos og æg. Der røres rundt. Tilsæt nu resten af ingredienserne – bortset fra hvedemelen – og rør det ud i dejen. Til sidst tilsættes hvedemel lidt ad gangen til dejen er fast og har en pæn overflade.

Lad dejen hæve i ca 30 min. Imens kan de to slags fyld laves.

Æble-kanelfyld

Ingredienser

  • 2 dl mandler
  • 20 tørrede dadler
  • 6 spsk æblemos
  • 4 tsk kanel

Fremgangsmåde

Start med at køre mandlerne alene i foodprocessoren. Klip eller skær dadlerne i mindre stykker og put dem ned til mandlerne. Kør rundt. Til sidst tilsættes æblemos og kanel og blandingen kæres rundt i foodprocessoren til den er sammenhængende og glat. Den ender med at være ret fast.

Kakao-peanutbutterfyld

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk peanutbutter

image

Fremgangsmåde

Put alle ingredienserne i en foodprocessor og kør rundt til det er blevet til en lidt tyktflydende masse.

Rulning og fyldning af sneglene 

Fremgangsmåde

Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord. Jeg delte min dej i fire stykker og lavede fire ruller, som jeg senere skar ud til snegle. Man kan også lave enten flere eller færre udrulninger alt efter hvor tynd man vælger at rulle dejen ud. Når dejen er rullet ud påføres halvdelen af hver slags fyld på hver sin udrullede dej. Husk at få fyldet helt ud til kanterne. Til sidst rulles hver dej for sig og skæres i ønsket størrelse og lægges på en bageplade.

Pensl eventuelt med æg inden sneglene sættes i en varmluftovn på 180 grader i ca 12 minutter. Bagetiden kan selvfølgelig variere alt efter hvor store, man har lavet sine snegle. Sneglene skal have fået lidt farve, men ikke for meget, da de ellers godt kan blive tørre.

Sneglene er helt klart bedst lige når de er kommet ud af ovnen, men smager også dejligt kolde.

image image

Selv synes jeg, at sneglene med kakao-peanutbutterfyld ser flottest ud, men at sneglene med æble-kanelfyld smager bedst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund browniekage med jordbærmousse