Havregrynskugler – Sunde!
Super lette opskrifter der ikke kræver så meget! De er åbne for egen kreativitet og tænkning. Man kan kombinere de forskellige opskrifter som man har lyst, og bytte ingredienser ud som man lyster.
Vi har givet en masse forskellige bud på hvordan man kan sammensætte dem og hvad man kan bruge som grundingrediens. De forskellige kombinationer gør at man kan vælge en opskrift alt efter hvad man lige har i køkkenskabet!
Står man fx lige og mangler kokosmel, kan man hurtigt bytte det ud med enten finthakkede nødder eller havregryn.
Når man skal lave sunde havregrynskugler kræver det at man har en grundingrediens som er ”klistret” og sød, så der bliver holdt sammen på kuglerne og så man ikke behøver at tilsætte sødestoffer, som flormelis og sukker.
Vi har som grundingredienser brugt:
- Dadler
- Banan
- Svesker (er lidt skarpere i smagen)
Derudover kan du selvfølgelig gøre dine havregrynskugler personlige med smag! Det er kun fantasien der sætter grænsen for alle de smage man kan tilsætte. Fx kaffe, orange, eller hvis det er jul, kanel og kardemomme.
Husk bare at hvis du fx tilføjer kaffe til dine havregrynskugler, skal du skære ned på mængden af vand.
Opskrifterne giver ca. 15-20 havregrynskugler
ENJOY!
Med dadler (den klassiske)
- 200 gram friske dadler
- 2 spsk. Vand
- 2 dl. Havregryn
- 2 dl. Kokosmel
- 2 spsk. Kakao
Med banan, dadel og nødder
- 1 banan
- 100 gram friske dadler
- 2 spsk. Vand
- 2 dl. Havregryn
- 2 dl. Kokosmel
- 2 dl. Finthakkede nødder eller mandelmel
- 2 spsk. Kakao
Med banan og rosin
- 2 bananer
- 2 dl. Rosiner
- 2 spsk. Vand
- 2 dl. Havregryn
- 2 dl. Kokosmel
- 2 spsk. Kakao
Med sveske og nødder
- 200 gram svesker
- 2 spsk. Vand
- 2 dl. Havregryn
- 2 spsk. Kakao
- 2 dl finthakkede nødder eller mandelmel
Fremgangsmåde – alt efter hvilken opskrift du vælger 🙂
1.
- Start med at fjerne sten og skind fra dadlerne og blend (sammen med banan hvis det er den opskrift) og vand.
- Start med at klippe/skære rosinerne i mindre stykker, da de er svære at blende. Put dem herefter i en skål med bananen og vandet og blend så godt som muligt. Det gør ikke noget at rosinerne er i grove stykker.
- Sveskerne kan være lidt svære at blende, så dem kan man med fordel også klippe eller skære lidt groft inden de blendes med vandet.
2.
Tilføj herefter de resterende ingredienser og mix det godt til det er en jævn masse.
Hvis dejen er for klistret, så tilføj en smule mere havregryn. Er den derimod for tør, så tilføj lidt vand.
3.
Rul til sidst kuglerne og tril evt. i kakao, kokosmel eller hakkede nødder.
TIP: Nydes bedst afkølet!
Ingen kommentarer endnu